Closing Conference - Konferenca Permbyllese

On June 28, 2022, the Closing Conference of the Cross-Border Biking project was successfully held.A lot of work has been done for 30 months and it is worth mentioning an excellent cooperation between the partners.The implementers of the project with the dedication and desire to realize beautiful things enabled the realization of tourist products fo...

"Zhirovnica Open" event, June 19, 2022

Yesterday in the frame of the "Cross-border biking" project was organised the event "Zhirovnica Open". On this event were attending the members of the project team, mayor of Municipality of Mavrovo and Rostushe, local guides, MTB guides as well as other adventure tourism lovers. This was the final event of our project on Macedonian side. It was or...

7 days days MTB Adventure in Albania and Macedonia promotion of the region through media invitation trips including internacional journalist and international agencies.

-Their visit was one of the most beautiful visits realized within this project.They are surprised by the work done on the trails as well as by the beauties of the two regions of North Macedonia and Albania.-During the 7-day experience, international journalist together with international agencies and project team realized numerous itineraries descr...

Anxhi është një influencuese e përzgjedhur nga projekti për të promovuar çiklizmin malor, shtigjet malore, shtëpitë pritëse, natyrën dhe vendet ku zbatohet projekti.

Sa më poshtë gjeni shkrimet e e saj të postuara në mediat sociale : Dibër, Shqipëri (vargmalet e Korabit)Kjo është vetëm një copëz bukurie nga Dibra, nuk e vendosja dot ne foto ate qe shikon syri dhe ndjen shpirti kur shikon peisazhe te tilla. Faleminderit shume @cross_border_biking sepse ndoshta pa kete bashkepunim nuk do kisha perjetuar mikepritj...

Anxhi is an influencer selected by the project to promote mountain biking, biking trails, guest houses, nature and the places where the project is implemented.

Below you can find her posts on social media: Golema Planina- Mala Planina-ZhirovnicaThis is the second trail that is built by @cross_border_biking in cooperation with Europian Union.Generally speaking it's very intense and It requires a lot of experience so I would recommend this trail to people who are professional mountain bikers. Even though I...

"Dibra n'feste", 27-28-29 maj, ne Peshkopi, Diber

Më 27-28-29 Maj në Peshkopi, Dibër në qytetin e blirëve u organizuan një sërë aktivitetesh në kuadër të çeljes së sezonit turistik 2022 nga Bashkia e Dibrës.Projekti : “Çiklizmi Ndërkufitar – Një tjetër nivel i aventurës në Mavrovë-Rostushe dhe Dibër” iu bashkua këtij eventi ditor në një sërë aktivitetesh argëtuese për turistët e huaj dhe ata vend...

"Dibra n'feste" 27 maj, dita e pare

Më 27 maj u organizua dita e parë e eventit tre ditor ku projekti ynë mbështeti panairin e organizuar nga Bashkia e Dibrës me fermerë të cilët ofrojnë për blerësit qershitë më të mira që mblidhen me shumë përkujdesje dhe njoftojnë çeljen e sezonit.Zyra e informacionit turistik në Peshkopi ofroi informacione të shumta mbi itineraret që çdo kush mun...

"Dibra n'feste" 28 maj, dita e dyte

Në ditën e dytë të çeljes së sezonit turistik, aktiviteti “Qershia ime” i organizuar në rrënojat e kalasë së Grezhdanit , i shpallur si monument kulture tërhoqi turistë të shumtë përfshirë dhe ato të aventurës malore. Përgjatë kësaj dite nxënës të gjimanzit “Fiqiri Dine” në mbështetje të këtij projekti pastruan zonën përreth lumit të Drinit të Zi....

"Dibra n'feste" , 29 maj, dita e trete

Në ditën e tretë të çeljes së sezonit turistik u organizuan dy aktivitete të rëndesishme me një impakt pozitiv tek të rinjtë dhe të apasionuarit ndaj artit, kulturës, natyrës e sportit.Me iniciativë të Fluturimit dhe @rest_house_korabi u realizua një aktivitet shumë premtues me të rinjtë e vendit si dhe me guidat lokale në Bjeshkët e Llapshnikut, m...

EoMtbing Level 2 training 14 may- 20 may

The training for all the days consisted on :1.Emergency Management2.Bike position and adjustments3.Demonstrate basic skills4.Risk Management5.Weather and nature6.Orientation – basic and advanced7.Conflict management8.Perform a reconnaissance tour and integrate information collected into tour plan and risk assessment.9.Tour / route leading technique...

The map of Mavrovo-Rostuse and Diber

Tourist map for the cross-border region North Macedonia - Albania.On the map of Mavrova-Rostuse & Dibër you will find mountain biking trails, hiking trails, the description and QR codes for each of these trails.Printed maps and information on itineraries can be found at the tourist information office in Rostuse and at the information office in Dibë...

Announcement - Njoftim

Fondacioni Shqiptar i Zhvillimit të Kapaciteteve Lokale (ALCDF) në kuadër të projektit : “Çiklizmi Ndёr-kufitar: Njё tjetёr nivel i turizmit tё aventurёs nё Mavrovё-Rostuse dhe Dibёr”, financuar nga Delegacioni i Bashkimit Evropian në Maqedoninё e Veriut nё kuadёr tё Programit IPA ndёrmjet Republikёs sё Maqedonisё sё Veriut dhe Republikёs sё Shqipё...

Call proposal Ref. No.: IPA/2019/411-186/A2.3-1

Supplying and installation of the chiller system at Multifunctional Center PeshkopiIn the framework of the project “Cross-border biking: Next level adventure tourism in Mavrovo-Rostushe & Dibra” as well as the budget revising and approved by EU Delegation, are planned suppling and installation of heating and cooling system in the event Multifunc...

Training for visitor center staff

On March 24-25 , the training for visitor center staff was organized in Peshkopi, Diber.The project staff together with the representatives of the visitor center in Peshkopi and Mavrovo-Rostuse were participants.During the day the trainer oriented the responsible persons of the tourist offices on how they can manage their work and how they can serv...

Online session training for visitor center staff

Today was held the one session training for visitor center staff. The trainer/expert was Mss. Brunilda Licaj, lecture at “Aleksander Moisiu”, University of Durrës.She is a member of “Advisory Committee to Private Sector of Tourism” ; Member of “The commission for accreditation of qualification programs for tourist guides”. The training consisted on...

Meeting with the Mayor of Mavrovo & Rostushe Municipality

On february 22 the project staff met with the Mayor of Mavrovo & Rostushe Municipality. During the meeting was discussed about : the project activities on going pending issues the plan for the coming periodAfter the meeting in the Municipality the project staff visited the visitor center and welcomed Anis to the team.#meeting#municipality #mavrovo...

Visit on the trail Vrbjane-Zirovnica

During a visit on the trail number 2 Asan Kula-Vrbjane-Zirovnica. The trail starts at the place called Asan Kula goes through the village Vrbjane and ends at the place Na Lekovica near the village Zirovnica. #crossborderbiking #trails #nature #mountainbiking 

Announcement of Job Vacancy for Zero waste Coordinator

Zero waste CoordinatorFor the EU funded project “Montenegro and Albania towards Zero Waste” ESSENTIAL JOB FUNCTIONS:The Zero Waste Coordinator, based in Tropoje is responsible for the effective coordination of the EUfunded project “Montenegro and Albania towards Zero Waste” implemented by ALCDF and fundedby EU in the framework of Cross-border Coope...